måndag 5 april 2010

En storm i ett vattenglas...

På webben refererades det i söndags att Kalle tänkte skänka pengarna till frimurarna i Mora om Team Moraeus vann Körslaget. Pfffffhh... Ibland blir man rätt trött på det ytligt mediala samhället och oviljan att gräva djupare om man tycker att man har hittat en bra story... Journalist hittar scoop. Pfffffhh... Den "stora nyheten" fick flera läsare att deklarera att de inte tänkte rösta på Team Moraeus mer efter detta, patetiskt...

Det Kalle vill göra är alltså skänka pengarna till behövande familjer (i Orsa), till den kommunala musikskolan och Orsa ungdomskör. Då han är ovan att förvalta så här mycket pengar så har han valt (blivit rekommenderad??) att samarbeta med Brödraskapet St Mikael i Mora, då de är vana att hantera sånt här.

I slutänden är det Kalle som bestämmer vart pengarna ska gå (OM Team Moraeus skulle nå ända fram). Hjälp med formaliteter och hur pengarna ska förvaltas får dock Kalle hjälp med av den samarbetspartner han har valt.

Tyvärr tyckte TV 4 att Kalles inlägg om vad han ville göra med pengarna blev för långt och de bad honom korta det med hälften. Då blev det rumphugget och gav för lite information, vilket direkt inbjöd till diverse feltolkningar...

Kalle är jätteledsen för det och orolig för att folk ska få helt fel uppfattning om hans vilja med pengarna.

En storm i ett vattenglas. Kören kämpar vidare och pengarna går (om Kören når ända fram) till ett kanonbra ändamål.

Så du kan med gott samvete fortsätta rösta på Team Moraeus, för Kalle, för kören och för en ljus musikalisk framtid i Orsa!!

God kväll!

Ola Granholm 5 april 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar