fredag 4 juni 2010

Företagsamma företagare flockas i Orsa

Företagarfrukost... låter inte speciellt sexigt. En handfull företagare och några kommunbyråkrater med svart kaffe och torr limpmacka med hushållsost, trist föredragshållare som mässar om något som inte angår någon. Eller...?

Njae, inte riktigt... För mig är de faktiskt månadens höjdpunkt, i snitt 60-70 personer, trångt, en trevlig, nyfiken, uppsluppen o blandad publik, många är (yngre) kvinnor. Folk applåderar och skrattar. Ett tiotal talare som pratar 1-5 minuter om sånt som är aktuellt och intressant. Ja, kanske lite som TV-programmet Aktuellt faktiskt, ett gäng med kortare nyheter och en lite längre fördjupning. Fast utan väderrapport i slutet :-)

Idag fick vi, samtidigt som vi åt av Källarcafés goda frukost, till exempel veta att bokningarna inför turismsommaren ligger 10-15% högre än förra året (som var ett rekordår) och att Orsa Grönklitts bokningar ligger ännu högre (15-20%)!! Vi fick också veta att Snow Camp, sommarskidlägren i Orsa med vattenhoppsrampen vid Lillån som bas, är helt fullbokat i sommar. Tvåhundra ungdomar från hela Sverige kommer hit på ett häftigt sommarläger som Andreas Larsson, till vardags ansvarig för skidlärarutbildningen på Swedish college of travel and tourism, startat ett företag kring. Succé, kan man säga!

Sen fick vi höra Peter Wicander, flygföretagare i Orsa, berätta om sina upplevelser i Kina när han levererade en gyrokopter dit till en stenrik pansarvagnsföretagare... Att Anders Klockar har startat ett företag där han säljer balansfordonet Segway i mellansverige och att Daisys börjar med kebab & gigantiskt glassortiment. Och att det snabbväxande företaget Liljedal entreprenad har flyttat till Orsa med 14 anställda och bland annat börjat med tillverkning av timmermattor.

"Lördagsgodis" för en näringslivschef...

Så inga torra limpmackor, men festligt, folkligt och fullsatt :-)
www.youtube.com/orsakommun kan du som vill se en kort film och intervjuer från en tidigare företagarfrukost.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar