tisdag 8 juni 2010

Orsa Kvarn- den gamla lanthandeln i modern tappning

Jag handlade häromdagen på Orsa Kvarn. Och vad handlar man där då, mjöl eller?? Varför ta omvägen upp till industriområdet på Born, när man ändå är i livsmedelsaffären flera gånger i veckan??

Jo, man kan handla mjöl där, men man kan också handla hund- och kattmat, planteringsjord, hårdbröd, rengöringsprodukter, handskar, div grejor till husdjuret / hästen och en massa andra roliga saker med bra kvalitet till riktigt sjyssta priser. Och sortimentet ökar snabbt i omfång. De har nyss byggt en ny, trevlig butiksdel där Johan och (numera) hans bror Mats Smids servar dig som kund. Service är nämligen något som de är duktiga på! Snabba, trevliga, informella och väldigt serviceminded!

Det är helt enkelt trevligt att åka dit och handla, nästan så man går och letar efter en anledning att åka dit :-)

Utsidan är lite ruffig, de finns bredvid den stora, gamla plattfabriken och ett snickeri, det står pallar och förpackningsmaterial på gården och det är inte helt lätt att veta vilket hål man ska svänga in i, eller vilken ingång man ska välja. Men låt dig inte skrämmas av det, när du väl har hittat rätt så får du valuta för pengarna och en "shopping"upplevelse av det mer ovanliga (trevliga, gammeldags på ett bra sätt o rejäla) slaget.

Därför är det värt att ta omvägen till Orsa Kvarn, en av alla de butiker som gör det riktigt trevligt och personligt att handla i Orsa. Åk dit och kolla själv vetja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar