onsdag 19 maj 2010

Det byggs hyreshus i Orsa igen!

När byggdes det senast hyreshus i Orsa?? Måste ha varit när de byggde "Grevinnan" (det huset som Socialkontoret ligger i). Eller när de byggde "växthuset" vid Kuruld, vid foten av Skeerbacken. Tror det var i samband med Bo91, alltså 19 år sedan.

Men nu byggs det alltså igen. Orsabostäder har fullt i sina lägenheter och det är stor efterfrågan på lite nyare lägenheter med bra standard. Så därför bygger Orsabostäder nu nya lägenheter längs Storgatan, nästan nere vid infarten till Orsa Camping. Ett hus med elva lägenheter. Låter kanske inte så mycket men i Stockholm skulle det motsvara ett projekt på sådär en ca 1300 lägenheter... OK, man kan säkert inte överföra det direkt så där, men en lite belysande jämförelse i alla fall :-)

Och det slutar inte med de här elva lägenheterna. Nere vid Orsasjöns strand planerar Orsabostäder för nästa projekt, kvarteret Måsen med minst dubbelt så många lägenheter i fantastiskt läge, nära vattnet, Orsa Bowling, skridskobanorna och det fantastiska rekreationsområdet vid Orsa Camping. Verkligen ett suveränt Året-runt-läge!!

Här kan du läsa mer om Orsabostäder och deras utvecklingsprojekt, http://www.orsabostader.se/. (kolla t ex in senaste numret av kundtidningen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar