söndag 2 maj 2010

Orsagalan- helt sanslöst...

För ett tag sedan hörde jag någon som sa att "musiken i Orsa är överreklamerad, den finns egentligen inte, jag tror att det mest är snack". Jag önskar att den personen var på Folkparken Skeer i kväll! För vilken fantastisk musikkväll det var...

I en kylig men vacker försommarkväll i ett totalt fullspikat Skeer framfördes musik som det nog kanske bara kan göras i Orsa...? Inte en ledig kvadratmeter fanns att uppbringa. Och som det spelades! Lågstadiekörer, mellanstadieorkestrar, Nanne Grönwall, Orsa Spelmän, Johan Moraeus och Team Moraeus i en salig och härlig blandning.

Har ni hört Nanne framföra "Det vackraste" uppbackad av etthundra lågstadieelever från Orsa, eller av Orsas mellanstadieorkester någon gång? Nä, tänkte väl det... Sagolikt härligt.

Man blir varm, kall, gråtfärdig och framför allt väldigt, väldigt stolt. Stolt över att vara Orsabo, över att få vara med om det här, över att våra egna barn står där framme och får spela med rikskända artister.

Och publiken fick äntligen ge sin varma hyllning till Kalle och hans kör. De var lite slitna, många lätt hesa och säkert rätt trötta. Men ingen av dem hade nog velat missa det här och de gav järnet... en gång till... den sista på ett tag, innan nästa spelning tar vid.

Fantastiskt var ordet...

Stolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar