torsdag 27 maj 2010

Konsert med överraskningar!

Nu blev det så där igen... Så där att man skrattade och grät om vartannat. Och det var förstås musik inblandat igen! Musikskolans vårkonsert, den här gången på Teaterbaren. Den brukar vara på Församlingshemmet, men i år var den på Teaterbaren. Och det blev liksom något helt annat. En riktig scen med ljud och ljus och en lite "tätare" känsla.

Och som de spelade! Det var helt otroligt... Storband, vilket ös och vilket blås! Countrygrupp, kanonbra! Lilla spelmanslaget goes western, imponerande. "Gitarrmanslaget"- sammansatt bara för denna kväll med en riktigt bra countrylåt. Det hela avslutades med att ett fyrmannaband från estetprogrammet på Orsa Lärcenter körde ett suveränt rockpass, uppbackade av Putte Snitt på gitarr.

Mitt i alltihop klev Kalle Moraeus och Leif Dahlfors upp på scenen och Kalle delade ut 100 000 kronor från Körslagsvinsten till Musikskolan och 25 000 kronor till Teaterbaren. En gåva har väl sällan känts mer rätt än de här gjorde just i kväll!

Det är ju helt otroligt vilket jobb de gör på musikskolan med sina elever, känns som vad som helst kan hända, som något stort är på gång. Vad då? Ingen aning, men det är en suverän känsla att sitta där och bara njuta av föreställningen. Inte nog med att de har lärt sig spela sina instrument och spela tillsammans, de gör det ju dessutom så j-a bra!!! Tack Olle, Perra, Ingalill, Linda, Per, Jörgen och alla andra på musikskolan som är med och bygger upp den här stämningen! Det är väl använda skattepengar!

Ibland känns det bara så fint att bo i det här lilla samhället och ikväll var det så...igen...

Sov gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar