fredag 21 maj 2010

Värdsmästare?

Kan 750 personer bli värdsmästare samtidigt, i samma gren och samma år? Ja, vi ska i alla fall försöka! Just nu pågår inspelning av ett antal scener som blir en del av en värdskapsutbildning. På bilden ser du Orsa kommuns kulturchef som just ska till att intervjuas av "ciceronen" Janne Bäckman. Alla anställda i Orsa kommun och ett hundratal anställda i Orsas besöksnäringsföretag (bl a Orsa Grönklitt och Siljan Buss) ska gå igenom en interaktiv värdskapsutbildning. Utbildningen tas fram med hjälp av Åreföretaget Xpectum, som tidigare jobbat med bl a Årefjällen och Härjedalen. Intervjuer med Orsakändisar varvas med faktaavsnitt om vad vilka godbitar vi har att erbjuda våra besökare i Orsa och avsnitt där man lär sig mer om hur man fixar ett gott värdskap. Utbildningen gör varje person hemma, eller på jobbet, framför datorn. Det har verkligen varit tätt på given med filminspelningar i Orsa under våren. Det här är typ den tionde (minst). Först körslaget, sen Semester helt enkelt- Part II, sen en designfilm, sen nu värdskapsfilmning.

Värdskap= den ädla konsten att få personen man har framför sig att känna sig välkommen och viktig. Det handlar helt enkelt om att plugga lite och sedan göra det bästa man kan för att få sina kunder / gäster / boende att känna sig välkomna. Gör vi det så får vi en rad med fördelar, trevligare samtal, fler positiva kontakter, fler vänner, nöjdare kunder, fler kunder, fler återkommande gäster, fler inflyttare, mm, mm.

Nu har vi alla chanser i världen att tillsammans göra Orsa till en av världens mest välkomnande kommuner :-) Läckert tycker jag, det ska verkligen bli så kul att köra det här!

Fortsättning följer, en del av det som filmats kommer du säkert att snart kunna se på Orsa kommuns egen Youtube-kanal...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar