fredag 19 februari 2010

Efter stormen (eller före...?)
















Audition är över och kören är utvald. Till slut var det ca 150 personer som prövade lyckan framför kamerateamet, Kalle M och de andra i juryn. Men bara 20 kunde bli utvalda. Audition började kl 16 och tog slut kl 02.30 på natten, fatta det! 10 ½ timme i väntan på att sjunga. Som tur var höll Ingrid Eriksson och ungdomskören humöret uppe hos de som väntade... Som brorsan uttryckte det "Jag är inte mycket för det där att sjunga i grupp med människor man inte känner, men när Ingrid Eriksson satte sig vid pianot, organiserade stämmor och drog igång 150 vilt främmande människor, då kunde jag inte låta bli, det var bara för häftigt".

Producenten Tina Graffman sa att det var en av de roligaste auditions hon har varit med på "det var SÅ bra stämning, markservicen var suverän och kören kommer att bli fantastisk".

Kalle var helnöjd "När de tjugo utvalda provsjöng mitt i natten då lät de ta mig f-n som en kammarkör direkt!"

Dagen efter (torsdag) körde kören första repetitionen i Grönklitt inför kameran.

Just nu "slappnar Kalle av" med en spelning tillsammans med Bengan Jansson i Härnösand, 80 mils körning tur och retur från Orsa... Kanske lite väl hektiskt till och med för Kalle. Melodifestivalen (andra chansen i Örebro 6 mars), Körslaget med TV-inspelningar och "de vanliga" gigen mitt uppe i alltihopa. Men det är väl smällar man får ta som artist, Kalle låter i alla fall sansad och lycklig mitt i mediasnurren.

Vid infarterna till Orsa möter stora banderoller med Kalle på och texten "Välkommen till Moraeus-byn". Vi har tryckt upp knappar med Kalle på där det står "Orsa röstar Moraeus". I första vändan hann vi bara trycka 400 stycken och de tog slut innan man hann säga "Underbart"... Kalle, Olle & Perra, ni var våra hjältar förut också, men nu är ni det ännu mer!

Vilka som kvalade in till kören? Jo vi vet faktiskt vilka det är men vi har lovat TV4 att de ska få släppa den och andra nyheter först... Men när vi får släppa det, då kommer ni att få veta ALLT om körmedlemmarna här på http://www.destinationorsa.se/ :-)

Och om ungefär en timme tävlar Anna Haag i skiathlon i Vancouver-OS, det här är bara för mycket för Orsingarna. Håll tummarna!!! God kväll.

Ola Granholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar