onsdag 24 februari 2010

En "vanlig" dag på jobbet

Efter en härlig dag i backen i Grönklitt så hettar kinderna så där skönt och det känns att man har varit ute hela dagen i det vackra vädret! Imorse när jag vaknade var det -25 här hemma i Buder och jag tänkte aj då idag som jag och Lena ska stå i backen hela dagen och marknadsföra Orsa. Men när vi kom upp till Grönklitt vid 9.30 så var det "bara" -18 och solen började så smått att titta fram bakom bergen och det visade sig bli en helt underbar vinterdag med klarblå himmel och värmande sol!

Sen träffade vi ju på massa trevliga sportlovsbesökare också och det var inte heller helt fel! Många kom fram till oss och var nyfikna på Orsa och ville prata om allt positiv som händer i och omkring Orsa just nu. Kalle Moraeus i melodifestivalen och körslaget och Anna Haags framgångar i OS! Ja det finns många goda ambassadörer för Orsa helt enkelt sa vi:-). Vi delade b la annat ut knappar med Kalle på och en liten kille tittade på min knapp på jackan och sa: "är inte det där Anders Bagge från Idoljuryn?" Nja sa jag det är en annan gubbe som sjunger och spelar väldigt bra...

När vi är ute så här och marknadsför Orsa så får vi ofta frågan: Varför ska man flytta till Orsa då? Och då svara vi: Tja varför inte?! Här kan man leva ett enklare liv och få mer tid över till familjen och fritiden.Vi har rimliga huspriser och det är trevliga människor i Orsa som vill hitta på saker och engagerar sig i mycket, det är du också välkommen att göra! En familj från Malmö fick det svaret idag och dem såg fundersamma ut när dem lämnade oss (jag tror och hoppas att de tänkte på hur deras liv hade kunnat sett ut om de bodde i Orsa).

Annars så pratade vi med en entreprenör från Uppsala som vi tyckte kunde flytta sin verksamhet hit - och han skulle funderar på det och lät positiv!

Att vara ute en hel dag i vackert vinterväder och prata med en massa trevliga människor känns näst intill lyxigt och är en ovanlig dag på jobbet i Orsa Kommun. Vi hade en kanondag helt enkelt och ska göra samma sak i nästa vecka, kanske ses vi då?!

/ Linda Söderberg

1 kommentar:

  1. Ser ut att bli trevligt väder till veckan så det blir nog en fin dag för er då också. Jag ska upp dit i morgon måndag för att smida och ragga kursdeltagare.
    Varma smideshälsningar Stefan, Orsa Järn & Design

    SvaraRadera