onsdag 10 mars 2010

En oförglömlig resa (till Rosentorp)


I höstas hade vi besök av Orsa kommun med Ola Granholm i spetsen som presenterade en väldigt spännande utmaning för eleverna på Berghs School of Communication. De som vann utmaningen fick en weekend till Orsa där slädhundsåkning, snöskovandring och bada i badtunna ingick. Skåne Jocke, norrlänning Marcus och de två stockholmsflickorna Elsa och Tove (ersatte Sara) var de lyckliga vinnarna som fick bege sig till ORSA i Dalarna

Ojoj, vi hade absolut ingen aning hur mycket vi var i behov av en helg i Orsa förrän vi kom dit.
Efter att våra klasskamrater hade gjort en vist till Orsa under projektets gång hade vi fått höra många bra saker om orten men då hade de inte ens varit i Rosentorp, Orsas egna lilla oas. Det ligger 4 mil norr om Orsa.

Vi togs emot en solig eftermiddag av Uwe och Karin som äger Rosentorps Bageri och Turistcamp. Det var ingen tvekan om att vi var mitt ute i vildmarken. På vägen dit såg vi bara snö som nästan var bländande farligt ljus och skog. Vi märkte rätt fort att vi inte hade någon mottagning därute men det visa sig vara till vår fördel. Inget som kunde störa tystnaden!

Vi insåg i denna stund att det var lääänge sen vi såg solen. Marcus fick en ny vän väldigt snabbt i det lilla lammet.

Ingen av oss hade varken varit i Orsa tidigare eller gjort det som väntade oss under snöskovandringen. Snön var upp till ca 40 cm djup och för en del av oss slutade det med att vi ofrivilligt rullade runt i snön, men kul var det! Bilden talar för sig själv. Sen tog Marcus sig upp till toppen.

Nästa dag var det dags för slädhundsåkning. För Elsa kändes det som en väldigt exotisk upplevelse. En stor eloge till hundarna som orkade dra oss i över 1 timma.

Eftersom vi tyckte snöskovandring var så roligt var Karin snäll och tog oss på en promenad en ytterligare gång. Tack Karin!

På kvällen satt vi i en 43 gradig varm badtunna och beundrade stjärnhimlen samtidigt som vi njöt av tystnaden. Vi försökte insupa det så mycket som möjligt eftersom vi skulle tillbaka till Stockholm dagen efter.

Ett besök till Rosentorp bageri och Turistcamp är värt för den som vill varva ner, uppleva den vackra miljön och ha omtänksamma värdar. Denna helg var en rejäl batteriladdning för oss alla. Vi gick igenom deras gästbok och vi studenter från Berghs är en av många udda besökare som har lämnat Rosentorp med många intryck och upplevelser.

Tack för en oförglömlig resa!

Elsa Merhawi, Joakim Hanspers, Tove Beckman och Marcus Bergström.
ps. Fler bilder i nästa inlägg ds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar