onsdag 10 mars 2010

Så här ska det (kanske) se ut i Orsa Centrum?

På onsdagen presenterade Lundberg Design sitt förslag till framtida profil för Orsa Centrum. Lyssnade och tyckte gjorde ett fyrtiotal personer, de flesta företagare inom turism och handel, men också kommunpolitiker, kommunala tjänstemän, ungdomar, pensionärer m fl.
De flesta av de som var med gillade förslaget och det gjorde jag också! Det byggde på gamla traditioner och hade en tydlig dala-känsla, men det var ändå fräscht, modernt och spännande. Församlingen var nyfiken och ställde massvis med frågor.

Det vi har försökt göra egentligen är att "vända på stadsbyggnadsprocessen", att låta de som berörs av förslagen tycka till innan någon börjar skissa och rita och det känns verkligen som om den modellen kan fungera bra i Orsa. På både det här och det förra seminariet har folk varit "på", engagerade, glada, nyfikna, kreativa och öppna för nya lösningar. Jag är imponerad av deltagarnas engagemang och glad för att jag får vara med och driva den här processen! Våra gäster har också varit imponerade av er samarbetsförmåga, framtidstro och skaparlust. Som Olle Lundberg, ägare till Lundberg Design, sade att "det här är ju en trakt med framtidspotential och människor med kraft/förmåga att påverka sin egen framtid. Det gör att vi blir inspirerade och tycker det är kul att jobba med er".

Nu gäller det att vi kan gå fram hyfsat snabbt och få fram ett hyfsat färdigt förslag som vi kan börja genomföra, helst påbörja någon del redan i sommar så folk känner att det händer någonting. Men vi lovar att hålla dig uppdaterad om hur arbetet fortskrider under tiden.

Vad tycker DU om profilen på förslaget? Du hittar det på följande länk; http://www.orsa.se/default.asp?PageID=496. Försök att bortse från var ev byggnader o skyltar är placerade, någon exakt placering är inte bestämd än. I det här läget handlar det mer om att vi är överens om vilken stil och ambitionsnivå vi ska ha på vårt centrum. Kommentera gärna förslaget genom att klicka på "kommentarer" nedanför denna text och skriva in din åsikt.

Ola Granholm, 11 mars 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar